Masajul terapeutic

Terapia prin masaj este cunoscuta ca o metoda foarte veche de vindecare, iar referiri la ea exista in texte vechi de peste 4000 ani. “Parintele medicinei” cum a fost numit Hipocrate, scria in sec IV i. Hr. ca “medicul trebuie sa cunoasca multe lucruri, si in special cum sa faca frectii.”

In prezent, terapia prin masaj, numita si terapie somatica presupune si aplicarea altor tehnici de masare asupra structurii musculare si a tesuturilor moi ale corpului, tehnici de constrangere, de producere a unor vibratii, leganare, frictionare, framantare si presare.

Toate aceste tehnici sunt folosite in beneficiul sistemului muscular si osos, al celui limfatic si circular, precum si al sistemului nervos sau al altor sisteme din organism.

Terapia prin masaj influenteaza pozitiv atat stare psihica cat si cea fizica a oricarei personae. Astfel, masajul anticelulita ramane una dintre cele mai placute si sanatoase modalitati de a scapa de celulita si de depozitele nedorite.


1. Un tratament pentru o conditie grava trebuie facut de 2-3 ori pe saptamana, chiar la fiecare 2 zile, pe cand cel de relaxare, o data pe saptamana este arhisuficient.

2 cazurile de deficienta acuta (o boala grava) tratamentele sunt foarte dureroase. Nu dezarmati, continuati tratamentul pana la sfarsit. De cele mai multe ori, merita deranjul si cheltuiala.

Daca ati luat o sedinta de reflexoterapie, iar la iesirea pe usa cabinetului nu v-ati simtit in al noalea cer, cu talpile usoare, plin/a de buna dispozitie si optimism de parca l-ati fi apucat pe Dumnezeu de picior... Ei bine, daca nu se intampla toate astea, nu mai reveniti a doua oara. Fie incercati alt practician fie altceva care vi se potriveste mai bine; mai intai incercati sa schimbati practicianul

Intro (citate din traditia chineza)                                                                                                                                     Astazi aceasta taina numita: REFLEXOTERAPIE inbinata cu masajul general OFERA SI CONFERA O STARE GENERALA BUNA!                                                              deci multa sanatate ......                                                                                     REFLEXOTERAPIA sta ca un izvor,ca o arta in mainile celor care s-au dedicat acestor practici vechi de echilibrare a organismului.                                                                    -cultura occidentala DR: ADAMUS  a publicat primul manuscris cu privire la REFLEXOLOGIE in anul 1852.                                                                                      O teorie veche chineza spune ca, in talpa ar exista peste 70 000 de terminatii nervoase conectate prin maduva coloanei vertebrale in contact cu toate partile corpului.               Aceleasi culturi chineze mentioneaza interactiunea dintre campul electromagnetic ale mainilor terapeutului (BIOENERGIA)cu corpul celui tratat.                                                  Terapeutul lucreaza astfel deblocand TOXINELE DIN TALPILE PICIOARELOR  CA URMARE A BOLILOR SAU STRESULUI.                                                                            

 PRIN URMARE ,VA DORESC:  SANATATE ,restul se rezola de la sine...                                                                                                                                           Maseur si terapeut:                 STRAFALOGEA IOAN RAZVAN